Limonlu Patates Ve Rezeneli Dana

Limonlu Patates Ve Rezeneli Dana
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Patates Ve Rezeneli Dana için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı rezene tohumu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yağı alınmış dana biftek
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 750 g patates
  • 2 adet limonunsuyu
Limonlu Patates Ve Rezeneli Dana

Nasıl Yapılır

  1. Rezene tohumlarını hafifçe ezin. Zeytinyağının yarısını ve tuzu, karabiber ile karıştırın. Biftekleri bu karışım ile ovun.
  2. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Kalan yağı sığ bir fırın tepsisine yayın.
  3. Tepsinin içerisine küp şeklinde doğradığınız soğan ve ince kesilmiş sarımsakları koyun ve fırında yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
  4. Enine doğradığınız patatesleri de ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Fırın tepsisine rezene tohumları, limon suyu ve 100 ml su ekleyin.
  5. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatarak,tüm malzemeleri 35 dakika pişirin.
  6. Tepsinin üzerini açın ve patateslerin üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verin ve etler dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Dana kavurma tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo