ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ KIYMALI YEŞİL FASULYE

Kıymalı Yeşil Fasulye

Kıymalı yeşil fasulye

Kilo vermeye yardımcı olan yeşil fasulye, kalp hastalığı risklerini azaltır. Bağışıklık sistemini desteklemesiyle bilinir. Gelin, nefis kıymalı yeşil fasulye nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 200 g dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Yeşil Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp süzdüğünüz fasulyelerin kılçıklı kısımlarını temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Tereyağını bir tencerede eritin.
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçalar ve kıymayı ilave edip kıymanın rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Fasulyeleri ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yemeğin üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin, ocaktan alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Etsiz yemek arıyorsanız, zeytinyağlı taze fasulye tarifine göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.