İşkembe Yahnisi

İşkembe Yahnisi
21 Haziran 2023

Sakatat kültürü Osmanlı ve daha da öncesinden günümüze kadar gelen bir kültürdür. Kellepaça çorbası, kokoreç, ciğer tava gibi bir çok sakatat ürününü günümüzde aktif olarak tüketiyoruz. İşkembe yahnisi tarifine denerseniz eğer bayılcaksınız. Tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
İşkembe Yahnisi için

Malzemeler

  • 500 gr temizlenmiş dana işkembesi 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak
İşkembe Yahnisi

Nasıl Yapılır

  1. Temizlenmiş işkembe suda yıkanır ardından su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. 
  2. Yumuşayan işkembe kuşbaşı şeklinde doğranır. 
  3. Yağlar tencereye alınarak eritilir. Yemeklik doğranan soğan kavrulur. 
  4. Soğanlar renk almaya başladığında salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. İşkembeler, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve işkembenin haşlama suyundan ekledikten sonra kısık ateşte pişirilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo