ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ İŞKEMBE YAHNİSİ

İşkembe Yahnisi

İşkembe Yahnisi

Sakatat kültürü Osmanlı ve daha da öncesinden günümüze kadar gelen bir kültürdür. Kellepaça çorbası, kokoreç, ciğer tava gibi bir çok sakatat ürününü günümüzde aktif olarak tüketiyoruz. İşkembe yahnisi tarifine denerseniz eğer bayılcaksınız. Tarifin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İşkembe Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr temizlenmiş dana işkembesi 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 3 diş sarımsak

İşkembe Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş işkembe suda yıkanır ardından su ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. 
  • Yumuşayan işkembe kuşbaşı şeklinde doğranır. 
  • Yağlar tencereye alınarak eritilir. Yemeklik doğranan soğan kavrulur. 
  • Soğanlar renk almaya başladığında salça eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • İşkembeler, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve işkembenin haşlama suyundan ekledikten sonra kısık ateşte pişirilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!