ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SOĞANLI CİĞER TAVA

SOĞANLI CİĞER TAVA

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı ciğer tava tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri2 iri soğan6 çorba kaşığı sıvıyağ3-4 diş sarımsak1 su bardağı un4-5 dal maydanozTuz
  • karabiber
  • kekik
Soğanlı ciğer tava Nasıl Yapılır

Ciğerleri yıkayıp iyice süzün. Kağıt havlu üzerine unu yayın. Ciğerleri üzerine alıp karıştırarak unlayın.

Tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin. Tuz serpip kavurun. Kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.

Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. Tavadaki yağı süzün. Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ciğerleri ilave edip baharatları serperek karıştırın.

Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:52:16

Tarifi aldım teşekkür ederim. Kolay gelsin arkadaşlar

Misafir12.10.2016 17:26:32

Edirne ciğerinin üzerine ciğer yemem sanki orada farklı bir lezzet var ne istanbul,ne izmie ne adana yok edirne ciğerini tutmuyor yılunuz bursaya düşerse ata bulvarı üzerinde bursa usulu pideli tava ciğeri yapan bir dükkan var bursalılar belkıs ablanın yeri diye biliyor bence nefis bir tat deneyin derim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.