ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SOĞANLI CİĞER TAVA

Soğanlı Ciğer Tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı Ciğer Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu ciğeri
  • 2 iri soğan
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 su bardağı un
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Soğanlı Ciğer Tava Nasıl Yapılır?

  • Ciğerleri yıkayıp iyice süzün. Kağıt havlu üzerine unu yayın. Ciğerleri üzerine alıp karıştırarak unlayın.
  • Tavada 5 kaşık sıvıyağı kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa ekleyin. Tuz serpip kavurun. Kevgirle yağdan çıkarıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Soğanları yarım halkalar halinde doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Tavadaki yağı süzün. Kalan 1 kaşık sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsakları kavurun. Ciğerleri ilave edip baharatları serperek karıştırın.
  • Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak 5 dakika pişirin. Maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

Dilerseniz, meşhur Edirne usulü ciğer tava tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!