Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile

Bonfile, kuzu veya dana sırtından elde edilen ettir. Bazı ülkelerde 'fileto' ismiyle de bilinir. Özellikle Fransız mutfağında oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Hazırsanız, özel akşamların favorisi olacak hardal kremalı ve narlı bonfile tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile Tarifi İçin malzemeler
- 4 dilim bonfile (İnce dilimlenmiş)
- 200 ml krema
- 1 yemek kaşığı dijon hardalı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Deniz tuzu
- Karabiber
- 1/4 demet dereotu
- 1 yemek kaşığı nar taneleri
Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile Nasıl Yapılır?
- Tereyağında 1’er dakika arayla bonfilelerin her iki tarafını kızartıp kenara alın.
- Bonfileleri kızarttığınız aynı tavanın içine kremayı, hardalı ilave edin. Çok kısık ateşte sosu karıştırarak ısıtın.
- Nar tanelerini, kıyılmış dereotunu, taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi ekleyerek tatlandırın. Hazırladığınız sosu bonfilelerin üzerine dökün. Hemen servis yapın.
Bonfilenin yanı sıra çok sevilen nefis rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR