ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ HARDAL KREMALI VE NARLI BONFİLE

Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile

Hardal kremalı ve narlı bonfile

Bonfile, kuzu veya dana sırtından elde edilen ettir. Bazı ülkelerde 'fileto' ismiyle de bilinir. Özellikle Fransız mutfağında oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Hazırsanız, özel akşamların favorisi olacak hardal kremalı ve narlı bonfile tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dilim bonfile (İnce dilimlenmiş)
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı nar taneleri

Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Tereyağında 1’er dakika arayla bonfilelerin her iki tarafını kızartıp kenara alın.
  • Bonfileleri kızarttığınız aynı tavanın içine kremayı, hardalı ilave edin. Çok kısık ateşte sosu karıştırarak ısıtın.
  • Nar tanelerini, kıyılmış dereotunu, taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi ekleyerek tatlandırın. Hazırladığınız sosu bonfilelerin üzerine dökün. Hemen servis yapın. 

Bonfilenin yanı sıra çok sevilen nefis rosto tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!