ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ ETLİ KEREVİZ DİZMESİ

Etli Kereviz Dizmesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Kereviz Dizmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 30 gr margarin
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Terbiye için

  • 1 limonun suyu
  • 2 yumurta

Etli Kereviz Dizmesi Nasıl Yapılır?

  • Kerevizlerin kabuklarını soyup 6 eşit parçaya bölün. Kerevizleri kararmamaları için 1 çorba kaşığı un katılmış limonlu suda bekletin.
  • Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip verev dilimleyin.
  • Margarini tencerede eritip soğan ve eti kavurun. Bir bardak su ve havucu ekleyip pişirin.
  • Başka bir tencereye kerevizleri sivri tarafları ortaya gelecek şekilde dizin. Orta kısmını hafifçe açıp etleri yerleştirin.
  • Üzerini örtecek kadar su ilave edip yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını örtüp pişirin.
  • Limon suyu ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın. Terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Hazırladığınız yemeğin suyunu süzüp servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzdüğünüz suyu gezdirerek ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!