ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ ETLİ BAMYA YEMEĞİ

Etli Bamya Yemeği

ETLİ BAMYA YEMEĞİ

Yaz aylarının sonlarına doğru yetişen bamyanın sağlığa katkıları saymakla bitmez. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bamya içerdiği yüksek lif sayesinde sindirim sistemine yardımcı olur. Düşük kalorisi ile diyetlerin vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Kuru ve yaş olarak tüketilebilir. Bamya çorbası, bamya kızartması, zeytinyağlı bamya yemeği ve bamya turşusu gibi birçok tarifte kullanılır. Hepsi birbirinden lezzetli olan tariflerden, etli bamya yemeği için malzemeleriniz hazırsa tarifin detaylarına geçelim.

Kaç
Kişilik

7 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Bamya Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr yaş bamya 
  • 300 gr ince doğranmış kuşbaşı et 
  • 1 adet büyük soğan 
  • 3 adet domates 
  • 1 Limon suyu 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  • Soğan biraz suyunu salınca ezilmiş sarımsak, salça ve ince doğranan kuşbaşı et tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 
  • Bamyaların baş kısımları kesilir. Çok büyükse eğer birkaç parçaya bölünebilir.
  • Bamyalar ve küp küp doğranan domates eklenir. 
  • Bir limonun suyu tencereye sıkılır ve yarım limon kabuğu da tencereye atılır. 
  • Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirmeye bırakılır. 
  • Piştikten sonra limon kabuğu çıkartılır ve servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!