ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ EGE USULÜ KUZU ETLİ ARAPSAÇI

Ege usulü kuzu etli arapsaçı

Ege usulü kuzu etli arapsaçı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ege usulü kuzu etli arapsaçı tarifi için malzemeler

  • 500 g Arapsaçı
  • 500 g kuzu kuşbaşı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 60 ml sızma zeytinyağı

Terbiyesi için

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Ege usulü kuzu etli arapsaçı Nasıl Yapılır

  • Kuşbaşı doğranmış kuzu etini orta ateşte zeytinyağında, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. İri yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar kavrulunca üzerine iri doğranmış Arapsaçlarını ekleyip biraz daha kavurun ve üzerini örtecek kadar su koyup, tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Terbiyesi için un, yoğurt ve limon suyunu bir kaseye alın. Üzerine 1 çay bardağı su ilave ederek karıştırın. Biraz da yemeğin suyundan ekleyerek terbiyeyi ılındırın ve yavaşça yemeğe ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.