ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ AĞIR ATEŞTE ZENCEFİLLİ BİFTEK

Ağır Ateşte Zencefilli Biftek

Ağır ateşte zencefilli biftek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ağır Ateşte Zencefilli Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 2-3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1.5 kg incik ya da döş
  • 2 soğan
  • 50 g zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yıldız anason
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 100 g şeker
  • 100 ml soya sosu
  • 2 çorba kaşığı domates rendesi
  • 600-700 ml su (Mümkünse et suyu)

Ağır Ateşte Zencefilli Biftek Nasıl Yapılır?

  • Sıvı yağ ile yağladığınız tavada, büyük parçalara ayrılmış biftek parçalarını kahverengi olana dek soteleyin. Sotelenen eti başka bir kaba alın.
  • İri doğranmış soğan, taze zencefil ve sarımsakları robottan geçirerek püre haline getirin.
  • Sos için biftekleri sotelediğiniz tavadaki yağı kağıt peçete yardımıyla silin. Hazırladığınız püre karışımını tavaya alın ve püre kıvamını alması için su ilave ederek soteleyin.
  • Ardından yıldız anason ve karabiber tanelerini de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. Ardından şeker,soya sosu ve domates püresini ilave edip kenara alın.
  • Etleri derin bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek şekilde su ilave edin. Hafif ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
  • Bu sırada fırını 160 derecede fanlı programda ısıtmaya başlayın.
  • Etleri yeniden derin bir fırın kabına suyu ile birlikte alarak, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde yaklaşık 2.5 saat pişirin.
  • Pişen etleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek, sıcak şekilde servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız mutancana tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!