ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ AĞIR ATEŞTE ZENCEFİLLİ BİFTEK

Ağır ateşte zencefilli biftek

Ağır ateşte zencefilli biftek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ağır ateşte zencefilli biftek tarifi için malzemeler

  • 2-3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1.5 kg incik ya da döş
  • 2 soğan
  • 50 g zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yıldız anason
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 100 g şeker
  • 100 ml soya sosu
  • 2 çorba kaşığı domates rendesi
  • 600-700 ml su (Mümkünse et suyu)

Ağır ateşte zencefilli biftek Nasıl Yapılır

  • Sıvı yağ ile yağladığınız tavada, büyük parçalara ayrılmış biftek parçalarını kahverengi olana dek soteleyin. Sotelenen eti başka bir kaba alın.
  • İri doğranmış soğan, taze zencefil ve sarımsakları robottan geçirerek püre haline getirin.
  • Sos için biftekleri sotelediğiniz tavadaki yağı kağıt peçete yardımıyla silin. Hazırladığınız püre karışımını tavaya alın ve püre kıvamını alması için su ilave ederek soteleyin. Ardından yıldız anason ve karabiber tanelerini de ekleyerek 1-2 dakika pişirin. Ardından şeker,soya sosu ve domates püresini ilave edip kenara alın.
  • Etleri derin bir tencereye alın ve üzerlerini geçecek şekilde su ilave edin. Hafif ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Bu sırada fırını 160 derecede fanlı programda ısıtmaya başlayın.
  • Etleri yeniden derin bir fırın kabına suyu ile birlikte alarak, üzeri alüminyum folyo ile kapalı şekilde yaklaşık 2.5 saat pişirin.
  • Pişen etleri servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız sosu dökerek, sıcak şekilde servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.