Zeytinyağlı Lüfer Izgara

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Zeytinyağlı Lüfer Izgara
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinyağlı Lüfer Izgara için

Malzemeler

  • 1 lüfer
  • 5-6 yeşil zeytin
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kapari
  • 1 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
Zeytinyağlı Lüfer Izgara

Nasıl Yapılır

Sarımsakları soyun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın. Kerevizin sapını kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.

Salça, soya sosu, zeytinyağı, kapari, kereviz sapı ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Balığı çukur bir kaba alın. Hazırladığınız zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün ve balığı bu sosta 1 saat kadar bekletin.

Balığı sosuyla ve zeytinlerle birlikte orta ateşte her iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alıp soğutmadan sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu için, klasik lüfer ızgara tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo