ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLI LÜFER IZGARA

Zeytinyağlı lüfer ızgara

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı lüfer ızgara tarifi için malzemeler

  • 1 lüfer 5-6 yeşil zeytin 2 salçalık kırmızı biber 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kapari 1 çay bardağı riviera zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 dal kereviz sapı 1 çorba kaşığı soya sosu

Zeytinyağlı lüfer ızgara Nasıl Yapılır

Sarımsakları soyun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın. Kerevizin sapını kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.

Salça, soya sosu, zeytinyağı, kapari, kereviz sapı ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Balığı çukur bir kaba alın. Hazırladığınız zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün ve balığı bu sosta 1 saat kadar bekletin.

Balığı sosuyla ve zeytinlerle birlikte orta ateşte her iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alıp soğutmadan sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.