Zencefil Şurubu

25 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi.
Zencefil Şurubu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefil Şurubu için

Malzemeler

  • 2~3 taze zencefil
  • 1 dilimlenmiş limon
  • 1 tatlı kaşığı bal
Zencefil Şurubu

Nasıl Yapılır

Zencefillerin kabuklarını soyun. İç kısımlarını jülyen doğrayın. Kavanoza aktarıp limon dilimlerini ilave edin. Üzerine bal ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın. Servis yapmadan önce, bir çay bardağına karışımdan bir kaşık alın. Üzerine ılık su ekleyerek karıştırıp servis yapın.

Zencefil şurubunu buzdolabında 2-3 ay süreyle muhafaza edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo