ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ZENCEFİL ŞURUBU

Zencefil Şurubu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefil Şurubu Tarifi İçin malzemeler

  • 2~3 taze zencefil
  • 1 dilimlenmiş limon
  • 1 tatlı kaşığı bal

Zencefil Şurubu Nasıl Yapılır?

Zencefillerin kabuklarını soyun. İç kısımlarını jülyen doğrayın. Kavanoza aktarıp limon dilimlerini ilave edin. Üzerine bal ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın. Servis yapmadan önce, bir çay bardağına karışımdan bir kaşık alın. Üzerine ılık su ekleyerek karıştırıp servis yapın.

Zencefil şurubunu buzdolabında 2-3 ay süreyle muhafaza edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!