ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ YEŞİL SOSLU AÇIK DENİZ SOMONU

Yeşil Soslu Açık Deniz Somonu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşil Soslu Açık Deniz Somonu Tarifi İçin malzemeler

  • 3 paket Açık Deniz Somonu
  • 5 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 3~4 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon

Yeşil Soslu Açık Deniz Somonu Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. 3 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, nane ve tuzu mutfak robotunda püre şeklinde ezin. Zeytinyağını azar azar ekleyip ezmeye devam edin. 2 diş sarımsağı ince dilimleyin. Tencereye 8 su bardağı su doldurup kaynatın. Sarımsak dilimleri, kalan yarım demet maydanoz ve Açık Deniz Somonlarını ekleyip 10 dakika pişirin. Somonların suyunu süzüp servis tabağına alın. Üzerine yeşil sosu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!