ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ USKUMRU IZGARA

> USKUMRU IZGARA
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uskumru ızgara tarifi için malzemeler
  • 1 kg uskumru 4 soğan 2 demet maydanoz 2 çorba kaşığı un 5 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım limon Tuz Karabiber
Uskumru ızgara Nasıl Yapılır

Balıkları temizleyin. Bol suda iyice yıkayıp süzügece alın. Maydanozu kıyıp yarısını ayırın. Limonu ince ince dilimleyin.
Soğanların ikisini piyazlık doğrayıp tuzla ovun ve kıyılmış maydanoza ilave edip karıştırın. Balıkların üzerine hafif karabiber serpip soğanlı karışıma bulayın ve 1 saat dinlendirin.
Balıkların üzerindeki soğanlı karışımı sıyırın. Balıkları sıvıyağa bulayıp ızgaraya dizin. 10 dakika pişirip diğer tarafını çevirin ve 10 dakika daha pişirin.
Balığı servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı piyazlık doğrayın. Ayırdığınız kıyılmış maydanozu soğanla karıştırın. Balığın çevresine limon dilimleri ile birlikte yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.