Tuzda Balık

Tuzda balık, levrek balığı ile hazırlanan bir yemektir. Balığın sofra ve deniz tuzuyla marine edilmesiyle hazırlanır. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Balığın kokusunu bastırmak için, fırın tepsisine iki adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tuzda balık tarifine geçebiliriz.
Levrek külbastı ve güveçte levrek tarifine de göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika

Tuzda Balık Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet deniz levreği
- 1 kg deniz tuzu
- 1 kg sofra tuzu
- 3 adet yumurta beyazı
- 2 defne yaprağı
- 2 dal kekik
- 2 dal biberiye
- 3 diş sarımsak
- 1 adet limon
Tuzda Balık Nasıl Yapılır?
- Kaya tuzu ve sofra tuzunu yumurta beyazları ile birlikte karıştırın.
- Fırın tepsisinin alt kısmına yarısını yerleştirilir.
- Balığı yıkayın ve temizleyin, içerisine sarımsak, limon, defne yaprağı, biberiye ve kekik ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine kalan tuzu ekleyerek balığı iyice kaplayın.
- 180 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
- Ardından bıçak ve çekiç yardımı ile tuzu kırarak servis edilir. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR