ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TUZDA BALIK

Tuzda Balık

Tuzda Balık

Tuzda balık, levrek balığı ile hazırlanan bir yemektir. Balığın sofra ve deniz tuzuyla marine edilmesiyle hazırlanır. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Balığın kokusunu bastırmak için, fırın tepsisine iki adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tuzda balık tarifine geçebiliriz.

Levrek külbastı ve güveçte levrek tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzda Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet deniz levreği
  • 1 kg deniz tuzu 
  • 1 kg sofra tuzu
  • 3 adet yumurta beyazı 
  • 2 defne yaprağı 
  • 2 dal kekik 
  • 2 dal biberiye 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 adet limon 

Tuzda Balık Nasıl Yapılır?

  • Kaya tuzu ve sofra tuzunu yumurta beyazları ile birlikte karıştırın. 
  • Fırın tepsisinin alt kısmına yarısını yerleştirilir. 
  • Balığı yıkayın ve temizleyin, içerisine sarımsak, limon, defne yaprağı, biberiye ve kekik ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Üzerine kalan tuzu ekleyerek balığı iyice kaplayın. 
  • 180 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  • Ardından bıçak ve çekiç yardımı ile tuzu kırarak servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!