ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TERİYAKİ SOSLU SOMON

Teriyaki soslu somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Teriyaki soslu somon tarifi için malzemeler

  • 2 havuç8 taze soğan1 çorba kaşığı susam yağı4 parça somon fileto4 çorba kaşığı teriyaki sos6 çorba kaşığı sherry2 çorba kaşığı su

Teriyaki soslu somon Nasıl Yapılır

Havuç ve taze soğanları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Susam yağını teflon tavada ısıtın. Somon filetoları ekleyip iki taraflı kızartın. Somonları tavadan alıp ılık olarak bekletin.

Havuç, taze soğan, teriyaki sos, sherry ve suyu tavaya ilave edin. Suyu buharlaşana kadar pişirin. Servis tabaklarına soslu sebze karışımını paylaştırın. Üzerlerine somon filetolarını yerleştirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.