Tereyağlı Karides

07 Ekim 2020 tarihinde güncellendi.
Tereyağlı Karides
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tereyağlı Karides için

Malzemeler

  • 200 g karides
  • 150 g tereyağı
  • 150 g mantar
  • 2 sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Balık bulyon
Tereyağlı Karides

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir tavada eritin ve karidesleri ilave edip harlı ateşte sotelemeye başlayın. Mantarları dilimleyin, sivri biberi ince doğrayın ve karideslere ekleyip sotelemeye devam edin. İnce kıyılmış sarımsağı, tuzu, karabiberi ve balık bulyonunu ilave edip karıştırın. Hafif üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra, önceden ısıttığınız güveç kaplarına paylaştırın ve bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo