ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TEREYAĞLI KARİDES

Tereyağlı Karides

Tereyağlı karides

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tereyağlı Karides Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g karides
  • 150 g tereyağı
  • 150 g mantar
  • 2 sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Balık bulyon

Tereyağlı Karides Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tavada eritin ve karidesleri ilave edip harlı ateşte sotelemeye başlayın. Mantarları dilimleyin, sivri biberi ince doğrayın ve karideslere ekleyip sotelemeye devam edin. İnce kıyılmış sarımsağı, tuzu, karabiberi ve balık bulyonunu ilave edip karıştırın. Hafif üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdikten sonra, önceden ısıttığınız güveç kaplarına paylaştırın ve bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!