ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TEREYAĞINDA KITIRLI LEVREK

Tereyağında Kıtırlı Levrek

Tereyağında kıtırlı levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tereyağında Kıtırlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet levrek fileto (Derileri alınmış, 4’e bölünmüş. Kişi sayısına göre karar verebilirsiniz)
  • Tereyağı
  • 2 limon kabuğu rendesi (Birazını süslemek için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı limonun suyu 
  • 2 büyük dilim, gevrek haline gelecek şekilde kızartılmış, tercihen ekşi mayalı ekmek (Bayat olursa daha iyi olur)
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş sarımsak (Yoksa 2 büyükçe diş sarımsak)
  • 1 avuç maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Üzerini süslemek için frenk soğanı veya taze soğan veya maydanoz.

Tereyağında Kıtırlı Levrek Nasıl Yapılır?

  • Elinizle parçaladığınız ekmekleri, sarımsağı, limon kabuklarını, maydanozu, biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katarak rondoda ufalayın. Çok un ufak etmeyin, biraz dişe gelsinler. Kenara ayırın.
  • Balıkları yıkayıp iyice kurulayın. Hafif tuzlayın.
  • Geniş tabanlı bir tavada 1.5 tatlı kaşığı kadar terayağını eritin.
  • Balıkları tavaya koyun. Birbirlerine çok değmesinler. Gerekirse iki partide pişirin. Limon suyunu ekleyin.
  • 2-3 dakika kadar bir yüzünü pişirip çevirin, sonra 1-2 dakika da öbür yüzünü. En önemli konu balığı çok pişirip kurutmamak.
  • Rengi beyaza dönüp, kenarlar kızarmaya başladı mı olmuş demektir.
  • Balıkları servis yapacağınız tabağa alın. Üzerlerine ekmek kırıntılı karışımı bolca koyun. Üzerine ayırdığınız limon kabuğu rendesini ve kullanacağınız yeşilliği (frenk soğanı/taze soğan/maydanoz vb.) serpin. Biraz da değirmenden karabiber çekip servis edin.

    Fırında nefis levrek buğulama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!