Tavada Kapari Soslu Levrek

Tavada Kapari Soslu Levrek
05 Şubat 2025

Tavada kapari soslu levrek ile şık ve lezzetli bir sofraya hazır olun.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavada Kapari Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Yarım su bardağı un

Sos için:

  • Yarım su bardağı krema
  • Bir tutam safran
  • 1 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı sebze suyu
  • Tuz ve karabiber

Ispanak ve Kapari için:

  • Yarım demet taze ıspanak
  • 1-2 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Tuz ve karabiber
Tavada Kapari Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levrek filetolarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her bir filetoyu hafifçe una bulayın, fazlasını silkeleyin. Geniş bir tavada, orta-yüksek ateşte zeytinyağını veya tereyağını ısıtın.
  2. Yağ kızınca, levrek filetolarını tavaya ekleyin ve her iki tarafı da altın rengi alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
  3. Pişen balıkları bir tabağa alıp sıcak tutun. Sos için aynı tavaya biraz daha yağ ekleyin ve arpacık soğan ile sarımsağı yumuşayana kadar, yaklaşık 2 dakika soteleyin. Sebze suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Krema ve safran ilave edin, sos kıvam alana kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırarak sosu sıcak tutarak kenara alın.
  4. Ayrı bir tavada, orta ateşte zeytinyağı veya tereyağını ısıtın. Taze ıspanağı ekleyip yapraklar yumuşayana kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin. Kaparileri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Bir servis tabağına sotelediğiniz ıspanak ve kaparileri yerleştirin. Üzerine kızarmış levrek filetolarını koyun ve balıkların üzerine safran sosunu gezdirin. İsteğe göre taze otlarla süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo