Sütlü Alabalık Fileto

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Sütlü Alabalık Fileto
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Alabalık Fileto için

Malzemeler

  • 4 parça fileto alabalık
  • Tuz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Sütlü Alabalık Fileto

Nasıl Yapılır

Balık filetolarını yayvan bir kaba alın. Üzerlerine tuz serpip 20 dakika dinlendirin. Dinlenen balıkları una bulayın. Fazla ununu silkeleyip üzerlerine limon suyu gezdirerek kızgın yağda kızartın. Balıklar kızardıktan sonra tavadaki fazla yağı alın. Balıkların üzerine süt, kapari ve dereotunu ilave edin. Tavanın kapağını kapatın ve 2-3 dakika bekletin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo