ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SOSLU MAVİ YENGEÇ

Soslu mavi yengeç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu mavi yengeç tarifi için malzemeler

  • 10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş)
  • 2 kereviz sapı ve yaprakları
  • 1 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Soslu mavi yengeç Nasıl Yapılır

Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın. Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin.

Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin. 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin. 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün. Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın. Servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.