ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SOMON KIZARTMA

Somon kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somon kızartma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça somon fileto
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kızartmak için

  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı
  • Ayçiçeği yağı

Sos için

  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Somon kızartma Nasıl Yapılır

Somon filetoların üzerine tuz serpip beş dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Ayçiçeği yağı hariç diğer malzemeleri karıştırın. Somonları maden sulu karışıma bulayıp kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın. Sosla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.