ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ŞİŞTE DİL BALIĞI

Şişte Dil Balığı

Dil balığı, denizlerimizde 300 – 500 m kadar derinliklerde fazla hareket etmeden ve uzun göçler yapmadan yaşar. Boyları 20 – 25 cm olur. Dipteki omurgasızlar, küçük balıklar ve böceklerle beslenir. Bahardan itibaren kıyılara sokularak haziran - temmuz arasında üreme yapar. Kış aylarında eti dolgun ve lezzetli olur. Her mevsimde bulunur. Hazırsanız, şişte dil balığı tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şişte Dil Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr dil balığı
  • Yarım kilo karides
  • 4~5 sivri biber
  • 1 limon
  • 1 domates
  • Defne yaprağı

Şişte Dil Balığı Nasıl Yapılır?

  • Dil balığının içini iyice temizleyip fileto haline getirin. Şişe saracak şekilde parçaları hazırlayın.
  • Her bir dil balığı şiş parçası için karidesin boyutuna göre büyük karides olursa 1 adet, ufak olursa 2 adet yerleştirip rulo şeklinde sarın
  • Domatesi kabuklarını soymadan dörde bölün. Sivri biberleri de dörde bölün.
  • Biber, domates, limon, defneyaprağı ve rulo dil balığı parçasını sırasıyla şişe dizin. Bir şiş için 4 rulo dil balığı kullanın.
  • Servis tabağına ayçiçeği yağı aktarıp tuz ekleyin. Şişe takılı malzemelerin her yerini yağlayın. Izgaraya yerleştirip, her iki tarafını da iyice pişirip servis yapın.

Dilerseniz, şiş yerine tavada dil balığı tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!