ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ŞEFTALİLİ ACILI KARİDES

Şeftalili Acılı Karides

Şeftalili acılı karides

Kuzey Amerika ve Avrupa denizlerinde yaşayan karides, kabuklular sınıfından bir canlıdır. Hem ana yemek, hem de meze olarak tüketilen karides, yüksek oranda protein içerir. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerine de eklenebilir. Malzemeler hazırsa, Elif Edes Tapan’dan ana yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz şeftalili acılı karides tarifi…

Karidesli pad thai ve kadayıflı karides tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Acılı Karides Tarifi İçin malzemeler

  • 12 - 16 adet büyük boy karides 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/4 demet kişniş veya maydanoz (Kıyılmış)
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Şeftali sosu için 

  • 3 - 4 adet orta boy sert şeftali (Soyulmuş ve küp doğranmış)
  • 1 adet küçük kırmızı soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı lime suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı taze nane (Kıyılmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Şeftalili Acılı Karides Nasıl Yapılır?

  • Şeftali ve soğanı bir kaseye alarak lime suyu, bal, nane ve tuz ilave ettikten sonra karıştırın. 
  • Sarımsak, kişniş, köri ve zencefili bir kasede karıştırın ve karidesleri bu karışıma buladıktan sonra zeytinyağı koyduğunuz tavada, orta ateşte her iki tarafını toplam 2 - 3 dakika süreyle kızartın. 
  • Şeftali sosunu servis bardağına alın ve karidesleri yerleştirdikten sonra servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!