ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ LEVREK

Sebzeli Levrek

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr levrek
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 yeşil kereviz sapı
  • 1 patates
  • 3 yaprak adaçayı
  • 1 su bardağı balık suyu
  • 50 gr pırasa
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet taze soğan
  • Karabiber
  • 15 gr tereyağı
  • 1 patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için:

Ayçiçeği yağı

Sebzeli Levrek Nasıl Yapılır?

  • Tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırıp levreği kızartın. Yeşil soğan, sarımsak ve patlıcan hariç diğer tüm sebzeleri ufak doğrayıp başka bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.
  • Balığı kızarttığınız yağdan ilave edin. Patlıcan püresi için, patlıcanı ocakta közleyip soğumaya bırakın.
  • Kabuklarını soyup, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Servis tabağına patlıcan püresini yerleştirip üzerine sotelenen sebzeleri alın. En üste kızarmış levrekleri alıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, levrek ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:41

Şu özelliğinizi çok seviyorum. Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.