ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ IZGARA SOMON

Sebzeli Izgara Somon

Sebzeli ızgara somon

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Izgara Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 60 g arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1/2 demet kuşkonmaz
  • 100 g çeri domates
  • 4-5 enginar kalbi
  • 500 g somon fileto
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 50 ml balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Izgara Somon Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanlar, yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Jülyen doğradığınız havuçlar, saplarını kestiğiniz kuşkonmazlar, çeri domates ve enginar kalbini ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin. 
  • Somonu tuz ile tatlandırın. Izgara tavasına alıp arkalı önlü 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosu somonların üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.