ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ IZGARA SOMON

Sebzeli Izgara Somon

Sebzeli ızgara somon

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Izgara Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 60 g arpacık soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1/2 demet kuşkonmaz
  • 100 g çeri domates
  • 4-5 enginar kalbi
  • 500 g somon fileto
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı bal
  • 50 ml balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sebzeli Izgara Somon Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanlar, yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Jülyen doğradığınız havuçlar, saplarını kestiğiniz kuşkonmazlar, çeri domates ve enginar kalbini ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin. 
  • Somonu tuz ile tatlandırın. Izgara tavasına alıp arkalı önlü 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosu somonların üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!