ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ BALIK

Sebzeli Balık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 temizlenmiş levrek
  • 2~3 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 demet taze soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 yeşil limon
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Balık Nasıl Yapılır?

  • Biberleri, taze soğanları ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Limonu yıkayıp kurulayın ve yuvarlak dilimlere kesin.
  • Susam, soya sosu ve üzüm sirkesini bir kapta karıştırıp balıkları ekleyin. Harmanlayıp 1 saat bekletin.
  • Yağlı kağıdını fırın tepsisine yayın. Balık filetoları tepsiye dizin. Üzerlerine sebzeleri ekleyin.
  • Tuz, karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Balık ve sebzeleri servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili fırında sebzeli balık tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!