ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ BALIK

Sebzeli Balık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Balık Tarifi İçin malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 temizlenmiş levrek
  • 2~3 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 demet taze soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 yeşil limon
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Balık Nasıl Yapılır?

  • Biberleri, taze soğanları ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Limonu yıkayıp kurulayın ve yuvarlak dilimlere kesin.
  • Susam, soya sosu ve üzüm sirkesini bir kapta karıştırıp balıkları ekleyin. Harmanlayıp 1 saat bekletin.
  • Yağlı kağıdını fırın tepsisine yayın. Balık filetoları tepsiye dizin. Üzerlerine sebzeleri ekleyin.
  • Tuz, karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Balık ve sebzeleri servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili fırında sebzeli balık tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.