Sebzeli Balık

Sebzeli Balık
10 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Balık için

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 temizlenmiş levrek
  • 2~3 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 demet taze soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 yeşil limon
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Balık

Nasıl Yapılır

  1. Biberleri, taze soğanları ve havucu temizleyip jülyen doğrayın. Limonu yıkayıp kurulayın ve yuvarlak dilimlere kesin.
  2. Susam, soya sosu ve üzüm sirkesini bir kapta karıştırıp balıkları ekleyin. Harmanlayıp 1 saat bekletin.
  3. Yağlı kağıdını fırın tepsisine yayın. Balık filetoları tepsiye dizin. Üzerlerine sebzeleri ekleyin.
  4. Tuz, karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Balık ve sebzeleri servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili fırında sebzeli balık tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo