ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SARDİNHA SETUBALENSE

Sardinha Setubalense

Sardinha Setubalense (Setubal’san portakal soslu barbun)

Elif Edes‘in yorumuyla Portekiz'den Sardinha Setubalense (Setubal’san portakal soslu barbun) tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Barbun veya sardalya balığı ile hazırlanan bu tarif, ana yemek olarak sunulabilir. Hazırlanan yemek, maydanoz ve portakal dilimleri eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, sardinha setubalense tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sardinha Setubalense Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet barbun veya 8/12 adet sardalya balığı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
  • 100 ml beyaz şarap
  • 50 ml portakal suyu (Taze sıkılmış)
  • 50 g tereyağı (Eritilmiş)

Süslemek için

  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
  • İnce portakal dilimleri

Sardinha Setubalense Nasıl Yapılır?

  • Barbunları bütün olarak temizleyin. 
  • Portakal kabuğu rendesi, şeker, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırdıktan sonra balıkları bu karışımla ovun ve 1 saat süreyle buzdolabında bekletin. 
  • Marine ettiğiniz balıkları zeytinyağı ile yağlanmış fırın kabına dizin, üzerlerine portakal suyu, şarap ve tereyağını gezdirdikten sonra balıkların büyüklüklerine göre önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 10-20 dakika pişirin. 
  • Üzerlerini arzuya göre maydanoz ve ince portakal dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!