ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SARDALYA KUŞU

Sardalya Kuşu

Sardalya kuşu

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sardalya Kuşu Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g sardalya balığı
  • 100 g lor peyniri
  • Biraz maydanoz
  • Biraz taze biberiye
  • Parmesan peyniri

Sardalya Kuşu Nasıl Yapılır?

  • Sardalya hariç tüm malzemeyi karıştırın, iki balık arasına bir çay kaşığı koyup sandviç gibi kapatın.
  • Şişlere açılmayacak şekilde geçirin, fırın kağıdı döşeli tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı sürün ve biraz limon sıkıp tuzlayın.
  • 200 derecede ısınmış fırının ızgarasında 15 dakika pişirip yeşilliklerle servis edin.
  • Dilerseniz içine peynirli harç yerine maydanoz, sumak ve taze soğan karışımı koyun.

Farklı bir versiyonu olan fırında sardalya tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!