Sardalya Kuşu

Sardalya Kuşu
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sardalya Kuşu için

Malzemeler

  • 300 g sardalya balığı
  • 100 g lor peyniri
  • Biraz maydanoz
  • Biraz taze biberiye
  • Parmesan peyniri
Sardalya Kuşu

Nasıl Yapılır

  1. Sardalya hariç tüm malzemeyi karıştırın, iki balık arasına bir çay kaşığı koyup sandviç gibi kapatın.
  2. Şişlere açılmayacak şekilde geçirin, fırın kağıdı döşeli tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı sürün ve biraz limon sıkıp tuzlayın.
  3. 200 derecede ısınmış fırının ızgarasında 15 dakika pişirip yeşilliklerle servis edin.
  4. Dilerseniz içine peynirli harç yerine maydanoz, sumak ve taze soğan karışımı koyun.

Farklı bir versiyonu olan fırında sardalya tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo