ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SARDALYA KUŞU

Sardalya Kuşu

Sardalya kuşu

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sardalya Kuşu Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g sardalya balığı
  • 100 g lor peyniri
  • Biraz maydanoz
  • Biraz taze biberiye
  • Parmesan peyniri

Sardalya Kuşu Nasıl Yapılır?

  • Sardalya hariç tüm malzemeyi karıştırın, iki balık arasına bir çay kaşığı koyup sandviç gibi kapatın.
  • Şişlere açılmayacak şekilde geçirin, fırın kağıdı döşeli tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı sürün ve biraz limon sıkıp tuzlayın.
  • 200 derecede ısınmış fırının ızgarasında 15 dakika pişirip yeşilliklerle servis edin.
  • Dilerseniz içine peynirli harç yerine maydanoz, sumak ve taze soğan karışımı koyun.

Farklı bir versiyonu olan fırında sardalya tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!