Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı

Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı için

Malzemeler

  • 500 g patates
  • 200 g kumkat
  • 2 kg kefal balığı
  • 40 g taze rezene
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
  2. Kumkatları iki dakika kadar kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın. Yıkadığınız balığın ortasını kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  3. Ortasını ince kıydığınız rezene ile doldurun. Soğuyan patates ve kumkatları balığın etrafına yerleştirin.
  4. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo