ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ REZENE VE KUMKATLI KEFAL BALIĞI

Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g patates
  • 200 g kumkat
  • 2 kg kefal balığı
  • 40 g taze rezene
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Rezene Ve Kumkatlı Kefal Balığı Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun ve yarım cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin. Tuzlu kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.
  • Kumkatları iki dakika kadar kaynar suda bekletin. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın. Yıkadığınız balığın ortasını kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  • Ortasını ince kıydığınız rezene ile doldurun. Soğuyan patates ve kumkatları balığın etrafına yerleştirin.
  • Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!