ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PIRASAYA SARILI ZARGANA BALIĞI

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı

Pırasaya sarılı zargana balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g zargana balığı
  • 2 pırasa

Sosu için

  • 1 çubuk vanilya
  • 2 dal taze tarhun
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 limon suyu
  • Deniz tuzu
  • Zeytinyağı

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı Nasıl Yapılır?

  • Zargana balığının içini temizleyip yıkayın. Balığın üzerine bir bıçak yardımı ile dört kesik atın. Sosu için, çubuk vanilyayı boyuna açıp şerit şeklinde kesin.
  • Taze tarhun otunun yapraklarını ayırıp ince kıyın. Taze tarhun otu, deniz tuzu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
  • Sosu balığın üzerine fırça yardımı ile sürüp streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Pırasayı ayıklayıp yapraklarını ayırın. Bir tencereye alıp kaynar suda haşlayın. Marine ettiğiniz balığı pırasa yapraklarına sarıp yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!