Pırasaya Sarılı Zargana Balığı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Pırasaya Sarılı Zargana Balığı Tarifi İçin malzemeler
- 500 g zargana balığı
- 2 pırasa
Sosu için
- 1 çubuk vanilya
- 2 dal taze tarhun
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- 1 limon suyu
- Deniz tuzu
- Zeytinyağı
Pırasaya Sarılı Zargana Balığı Nasıl Yapılır?
- Zargana balığının içini temizleyip yıkayın. Balığın üzerine bir bıçak yardımı ile dört kesik atın. Sosu için, çubuk vanilyayı boyuna açıp şerit şeklinde kesin.
- Taze tarhun otunun yapraklarını ayırıp ince kıyın. Taze tarhun otu, deniz tuzu, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
- Sosu balığın üzerine fırça yardımı ile sürüp streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Pırasayı ayıklayıp yapraklarını ayırın. Bir tencereye alıp kaynar suda haşlayın. Marine ettiğiniz balığı pırasa yapraklarına sarıp yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin.
- Üzerlerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?