Peynir Çeşnili Kalamar Izgara

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Peynir Çeşnili Kalamar Izgara Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg kalamar
- Yarım demet roka
- 50 gr kaşar peyniri
- 50 gr beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
- 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- Kekik
- Biberiye
- Pul biber
Peynir Çeşnili Kalamar Izgara Nasıl Yapılır?
- Kalamarı temizleyip yıkayın ve süzün. Zeytinyağı, kekik, pulbiber ve biberiyeyi bir kaseye alıp karıştırın.
- Kalamarı zeytinyağlı karışımla harmanlayın. Rokaları yıkayıp süzün.
- Kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Kaşarpeyniri ve beyazpeyniri bir kaba alıp karıştırın.
- Peynir karışımını kalamarın içine doldurup ağzını kürdanla kapatın. Fırının ızgara bölümünde 20-25 dakika pişirin.
- Servis tabağına alıp üzerine balsamik sirkeyi gezdirerek dökün. Roka yapraklarıyla birlikte servis yapın.

Dergide bu ay neler var?