ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PEYNİR ÇEŞNİLİ KALAMAR IZGARA

Peynir Çeşnili Kalamar Izgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynir Çeşnili Kalamar Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kalamar
  • Yarım demet roka
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 50 gr beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Kekik
  • Biberiye
  • Pul biber

Peynir Çeşnili Kalamar Izgara Nasıl Yapılır?

  • Kalamarı temizleyip yıkayın ve süzün. Zeytinyağı, kekik, pulbiber ve biberiyeyi bir kaseye alıp karıştırın.
  • Kalamarı zeytinyağlı karışımla harmanlayın. Rokaları yıkayıp süzün.
  • Kaşar peynirini rendeleyin. Beyaz peyniri çatalla ezin. Kaşarpeyniri ve beyazpeyniri bir kaba alıp karıştırın.
  • Peynir karışımını kalamarın içine doldurup ağzını kürdanla kapatın. Fırının ızgara bölümünde 20-25 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alıp üzerine balsamik sirkeyi gezdirerek dökün. Roka yapraklarıyla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!