ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PAZILI TEKİR BALIĞI

Pazılı Tekir Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Tekir Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo tekir balığı
  • 1 demet pazı yaprağı
  • Kırmızı pul biber
  • 4 yerelması
  • 2 mandalina
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Pazılı Tekir Balığı Nasıl Yapılır?

İsteğe göre mandalina yerine limon kullanabilir, limon suyu ile de tadını farklılaştırabilirsiniz. Zeytinyağını tavada ısıtın. Yer elmalarını temizleyip ince dilimleyin. Tavaya alıp birkaç dakika soteleyin.

Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pazı yapraklarına temizlenmiş tekir balıklarını sarın. Tavaya aktarıp her iki tarafını da pişirin. Tuz ile tatlandırın.

Mandalinaları kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Balıkları ocaktan almadan birkaç dakika önce mandalinaları tavaya ilave edip pişirin. Servis tabağına alıp, üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!