Palamut Dolması

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Palamut Dolması
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Palamut Dolması için

Malzemeler

  • 1 soğan 
  • 1 yumurta 
  • Yarım kg palamut 
  • 1/3 su bardağı un 
  • 15 gr kuş üzümü 
  • 40 gr ceviz içi 
  • 125 gr zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • 15 gr çam fıstığı 
  • 1/3 su bardağı galeta unu 
  • 1 limon 
  • Tuz
  • Karabiber
Palamut Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Palamutları temizleyip bol suda iyice yıkayın. Kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Kılçıklarını temizleyip etlerini ince kıyın.
  2. Soğanı ufak doğrayıp, balık etleri ve çamfıstığıyla birlikte zeytinyağında kavurun.
  3. Ceviz içi, kuş üzümü, yenibahar, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın.
  4. Limonun suyunu sıkın ve ekleyin.
  5. Hazırladığınız iç malzeme ile balığın içini doldurun. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya, ardından da galeta ununa bulayıp tavada kızgın yağda kızartın. 
  6. Soğuyunca balığı kalın dilimler halinde kesin. İnce doğranmış turp, maydanoz ve limonla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo