ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ NARENCİYE SOSLU SARDALYA BUĞULAMA

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama

Narenciye soslu sardalya buğlama

Özlem Mekik’ten hafif ve sağlıklı bir lezzet ile karşınızdayız. Sardalya balığının, limon ve portakal ile hazırlanan narenciye sosuyla zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, akşam menülerinde sunulur. Sunum için balıkların üzerine limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, narenciye soslu sardalya buğulama tarifine geçebiliriz.

Sardalya ezmesi ve soslu sardalya tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sardalya balığı 
  • 1 adet soğan (Orta kalınlıkta ve yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 1/4 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce yuvarlak dilimlenmiş) 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1/2 bardak ılık su
  • Tuz
  • Karabiber 

Narenciye sosu için 

  • 1 adet limon 
  • 1 adet limonun kabuğu 
  • 1 adet portakal 
  • 1 adet portakalın kabuğu 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 dal taze kekik 
  • Tane karabiber
  • Tuz 

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama Nasıl Yapılır?

  • Sardalyaları kafaları ile birlikte ya da arzuya bağlı olarak kafasız şekilde ayıklayıp temizleyin. 
  • Balığı pişireceğiniz kabın alt kısmına tereyağı küplerini yerleştirin ve üzerine soğan dilimlerini ekleyin. Ardından balıkları belirli bir hizaya göre tavaya dizin.
  • Üzerine maydanoz ve sarımsağı ilave edip tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra zeytinyağını eşit şekilde gezdirin ve suyunu ilave edin. 
  • Narenciye sosu için limon ve portakalın suyunu sıkın, kabuklarını rendeleyin. Zeytinyağı ve taze kekik ile birlikte bir blender yardımıyla sosu karıştırın.
  • Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra sosu 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz sosu balığın üzerinde gezdirin ve orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!