ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ SARDALYA EZMESİ

Sardalya Ezmesi

Sardalya ezmesi

Akdeniz, Karadeniz ve Atlantik'te bulunan sardalya balığı, kalbi koruyan ve genç kalmasını sağlayan bir balık türüdür. Sardalya balığının genç türlerine 'sardalye' ismi verilir. Kemiklerin güçlenmesini sağlayan bu besin, fosfor, kalsiyum ve D vitamini bakımından zengindir. Kolesterolün yükselmesini önlemesinin yanı sıra kas gelişimini de destekler. Listedeki malzemeler hazırsa, sardalya ezmesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak püf noktalarıyla birlikte sunulan soslu sardalya ve nefis sardalya şiş tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sardalya Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tuzlu sardalya
  • 100 gr ince çekilmiş antep fıstığı
  • 1 dilim bayat ekmek
  • 100 gr yeşil zeytin
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Sardalya Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Sardalyaların kılçıklarını ayıklayıp, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
  • Balıkları havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövün.
  • Ekmeği ufalayın. Antep fıstığı, ufalanmış ekmek, zeytin ve sardalyaları rondodan geçirip püre kıvamına getirin.
  • Karışımı meze tabağına aktarıp, zeytinyağı ve limonla çırpın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Sardalya Ezmesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İlk olarak balığın karın bölgesini temizleyin ve kılçıklarını çıkartın.
  • Balıkları pişirmeden önce dövün.
  • Ezmenin lezzetini arttırmak için ceviz de ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız mezenin zeytinyağını servis edeceğiniz zaman ilave edin.

1 Porsiyon Sardalya Ezmesi Kaç Kalori?

  • Sardalya ezmesinin bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Zengin besin değerlerine sahip olan sardalya ezmesini, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!