ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MİDYELİ LAHANA SARMASI

Midyeli Lahana Sarması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midyeli Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük lahana
  • 100 adet midye içi
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 6 soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Midyeli Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
  • Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün. Soğanları kıyın. Kuş üzümünü ılık suda bekletip süzün.
  • Tavada sıvıyağ ile yarım bardak zeytinyağını kızdırıp soğanı sote edin. Fıstık ve midyeleri ilave edin.
  • Midye suyunu salıp çekince pirinci ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun.
  • İki bardak sıcak su, kuşüzümü ve tozşekeri ekleyip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin.
  • Ateşten alıp yenibahar, tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin. Harmanlayıp soğumaya bırakın.
  • Midyeli harcı lahana yapraklarına paylaştırıp sarın ve sarmaları tencereye dizin. 1 bardak sıcak su ekleyip pişirin.
  • Ateşten alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

Akşam öğünlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz zeytinyağlı lahana sarması tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!