ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MAYDANOZLU VE MAYONEZ SOSLU MEZGİT KIZARTMA

Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma

Maydanozlu ve mayonez soslu mezgit kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g mezgit filetosu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Mayonez sosu için

  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2-3 dal tarhun otu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mayonez

Maydanozlu Ve Mayonez Soslu Mezgit Kızartma Nasıl Yapılır?

  • Mezgit filetolarını 2 cm kalınlığında ve 6-7 cm uzunluğunda parçalar elde edecek şekilde kesin. Unlar, süt, tuz ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Balıkları hazırladığınız karışıma bulayın.
  • Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Hazırladığınız filetoları kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Sosu için, ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız yeşillikleri zeytinyağında soteleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra mayonezi ekleyip iyice karıştırın. Balığın yanında servis yapın.

Pratik bir şekilde hazırlanan ve kış aylarının vazgeçilmezi olan fırında limonlu ve nar ekişili mezgit tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!