ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MANDALİNA SOSLU DİL BALIĞI CARPACCİO

Mandalina Soslu Dil Balığı Carpaccio

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalina Soslu Dil Balığı Carpaccio Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 dil balığı
  • 1 diş sarmısak
  • 1 dal taze feslegen
  • 1 dal taze kekik
  • Tuz ve tane karabiber

Sos için

  • 500 gr mandalina
  • 5 gr mayonez
  • 1 gr tuz
  • Birkaç damla limon suyu

Mandalina Soslu Dil Balığı Carpaccio Nasıl Yapılır?

  • Keskin bir bıçak yardımıyla dil balığından iki parça fileto hazırlayın. Yıkayıp kurulayın.
  • Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Kekik ve fesleğeni incecik kıyıp sarımsakla karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımı filetoların üzerine sürün. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin.
  • Filetoları rulo şeklinde yuvarlayarak streç folyoya sarın. Buzlukta 3 gün bekletin.
  • Mandalina sosu için, mandalinaların suyunu sıkın. Tencereye alıp mandalina suyu koyulaşana kadar kaynatın.
  • Soğuduktan sonra limon suyu, tuz ve mayonezi ekleyip karıştırın. Rulo filetoları incecik dilimleyip yanında mandalina sosuyla birlikte servis yapın.
  • Farklı bir tarif önerisi için, tavada dil balığına göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!