ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LİMON VE KAPARİ SOSLU BALIK KEK

Limon ve kapari soslu balık kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon ve kapari soslu balık kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g sudak balığı
  • 1/2 bağ taze soğan
  • 3 dal taze kişniş
  • 10 g toz şeker
  • 50 g galeta unu
  • 50 g shitake mantarı
  • 1 yumurta
  • 10 ml balık sos
  • 5 ml susam yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Pane harcı için

  • 150 g un
  • 100 g panko
  • 2 yumurta

Sosu için

  • 30 ml limon suyu
  • 90~100 ml sızma zeytinyağı
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 10~15 g kapari
  • Tuz
  • Karabiber

Limon ve kapari soslu balık kek Nasıl Yapılır

Önce balıkları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından kişniş, taze soğan ve shitake mantarları da kuşbaşı doğrayıp balıklara ilave edin. Geri kalan malzemeyi de ekleyip hepsini karıştırın. Karışıma köfte şeklini verdikten sonra un, yumurta ve panko ile paneleyin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt-üst fan modunda 20-25 dakika pişirin.

Sosun hazırlanışı:
Tek yapacağınız şey bütün malzemeyi bir kapta karıştırmak. Sonrasında bu muhteşem sos yemeğinize gerçek tadını verecektir. Ailenizle birlikte keyifle yiyeceğiniz akşam yemeğiniz servise hazır.

Üzerine semizotu salatası veya dilediğiniz bir yeşil salata koyarak servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.