Limon Ve Kapari Soslu Balık Kek

Limon Ve Kapari Soslu Balık Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limon Ve Kapari Soslu Balık Kek için

Malzemeler

  • 500 g sudak balığı
  • 1/2 bağ taze soğan
  • 3 dal taze kişniş
  • 10 g toz şeker
  • 50 g galeta unu
  • 50 g shitake mantarı
  • 1 yumurta
  • 10 ml balık sos
  • 5 ml susam yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Pane harcı için

  • 150 g un
  • 100 g panko
  • 2 yumurta

Sosu için

  • 30 ml limon suyu
  • 90~100 ml sızma zeytinyağı
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 10~15 g kapari
  • Tuz
  • Karabiber
Limon Ve Kapari Soslu Balık Kek

Nasıl Yapılır

Önce balıkları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından kişniş, taze soğan ve shitake mantarları da kuşbaşı doğrayıp balıklara ilave edin. Geri kalan malzemeyi de ekleyip hepsini karıştırın. Karışıma köfte şeklini verdikten sonra un, yumurta ve panko ile paneleyin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt-üst fan modunda 20-25 dakika pişirin.

Sosun hazırlanışı:
Tek yapacağınız şey bütün malzemeyi bir kapta karıştırmak. Sonrasında bu muhteşem sos yemeğinize gerçek tadını verecektir. Ailenizle birlikte keyifle yiyeceğiniz akşam yemeğiniz servise hazır.

Üzerine semizotu salatası veya dilediğiniz bir yeşil salata koyarak servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo