ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LEVREK SARMA

Levrek sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Levrek sarma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 levrek balığı
  • 4 pazı yaprağı
  • 3 dilim somon füme
  • 2 dilim burger peyniri
  • 1 közlenmiş kırmızıbiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 4 adet ahşap çubuk
  • Kırmızı pul biber

Kreması için

  • 100 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım limonun suyu

Levrek sarma Nasıl Yapılır

Misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir balık tabağı. Levrekleri boylamasına ortadan ikiye kesip kılçıklarını çıkarın. Burger peynirleri, pazı yaprakları ve somon dilimlerini doğrayıp harmanlayın. Kırmızı pul biber ilave edin.

Balıkların içlerini zeytinyağı ile yağlayıp tuz serpin. Balıkların içine hazırladığınız karışımdan paylaştırıp kuyruğundan başlayarak irice sarın. Ahşap çubuklarla tutturup, zeytinyağını ısıttığınız tavada üzeri kapalı olarak pişirin.

Kreması için süt, krem peynir, limon suyu ve kremayı sos tenceresinde birkaç dakika pişirin. Balıkları ocaktan almadan iki dakika önce sosunu ilave edip ocağın altını kapatın.

Servis tabağına alıp, kırmızı pul biber serperek servis yapın.


Levrek sarmayı, içine su dolu tencerenin üzerine buharda pişirme aparatı yerleştirerek de pişirebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.