ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LEVREK SALATA

Levrek Salata

Levrek salata

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Levrek Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g levrek
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 2 tane karanfil
  • 2 su bardağı su

Sosu için:

  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
  • 3-4 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • 2 dal taze fesleğen (Kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (Yağsız olarak kavrulmuş)
  • 1 kase semizotu (Çiçek çiçek ayrılmış)

Levrek Salata Nasıl Yapılır?

  • Levrek parçalarını tencereye aktarın. Deniz tuzunu, karanfilleri ve içme suyunu ilave edin.
  • Orta ateşte 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp irice doğrayın.
  • Sosu için dolmalık fıstık dışındaki malzemeyi bir kasede iyice çırpın. Balık etini ve sosu bir kasede birleştirip servis tabağına aktarın.
  • Üzerine yağsız olarak kavurduğunuz dolmalık fıstıkları serpip servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!