ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KİŞNİŞ VE LİME SOSLU SOMON BALIĞI

Kişniş Ve Lime Soslu Somon Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kişniş Ve Lime Soslu Somon Balığı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça somon balığı

Sosu için

  • 5~6 dal taze kişniş
  • 2 diş sarımsak
  • 2 parça jalepano biberi turşusu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 lime’ın rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kişniş Ve Lime Soslu Somon Balığı Nasıl Yapılır?

  • Sosu için ince kıydığınız taze kişniş, ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız jalepano biberi turşusunu bir karıştırma kabında harmanlayın.
  • Zeytinyağı, lime suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Somon balıklarını yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin. Üzerlerine sos gezdirin ve balıkların üzerini yağlı alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 
    Somon balığına çok yakışan nefis balık sosları ile yemeğinize lezzet katın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!