ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KİŞNİŞ VE LİME SOSLU SOMON BALIĞI

Kişniş ve lime soslu somon balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kişniş ve lime soslu somon balığı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça somon balığı

Sosu için

  • 5~6 dal taze kişniş
  • 2 diş sarımsak
  • 2 parça jalepano biberi turşusu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 lime’ın rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kişniş ve lime soslu somon balığı Nasıl Yapılır

Sosu için ince kıydığınız taze kişniş, ezdiğiniz sarımsak, küp doğradığınız jalepano biberi turşusunu bir karıştırma kabında harmanlayın. Zeytinyağı, lime suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Somon balıklarını yağlı kağıt serili bir fırın tepisine dizin. Üzerlerine sos gezdirin ve balıkların üzerini yağlı alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.