ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KİŞNİŞ SOSLU TEKİR TAVA

Kişniş soslu tekir tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kişniş soslu tekir tava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg tekir

Marine sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş

Kızartmak için

  • 2 su bardağı mısır unu
  • İsot
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Servis için

  • Frenk soğanı

Kişniş soslu tekir tava Nasıl Yapılır

Marine sosu için zeytinyağı, ezdiğiniz sarımsak, kimyon ve kişnişi bir kasede karıştırın. Balıkları yayvan bir kaba alın ve üzerlerine bir fırça yardımıyla hazırladığınız marine sosundan sürüp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. Ayrı bir yayvan kapta mısır unu, isot, tuz ve karabiberi karıştırın. Marine olan balıkları mısır unlu karışıma bulayın. Fazla ununu silkeleyip kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Frenk soğanlarını bir servis tabağına alın. Balıkları üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.