Kiremitte Levrek

Kiremitte Levrek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kiremitte Levrek için

Malzemeler

  • 1 levrek balığı
  • 2 soğan
  • 4 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 havuçKekik
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Tane karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı balık suyu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Kiremitte Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levreği temizleyip yıkayın ve ikiye açıp ortasındaki kılçığını alın. Kiremit kabı yağlayın.
  2. Soğanı soyun, halka halka doğrayıp kiremite yayın. Üzerine balığı yerleştirip kekik ve kırmızı pulbiber serpin.
  3. Beşamel sos için; tereyağını tavada kızdırıp unu kavurun. Süt ve balık suyunu ekleyip hızla karıştırın.
  4. Kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın. Beşamel sosu balığın üzerine dökün. 
  5. Domates ve havucu dilimleyip balığın kenarına yerleştirin. Sosun üzerine sivri biberleri dizin.
  6. Alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha fırınlayın.
  7. Üzeri kızarınca tane karabiber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Beşamel yerine farklı soslar arıyorsanız, nefis balık soslarına göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo