ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KİREMİTTE LEVREK

Kiremitte Levrek

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kiremitte Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 levrek balığı
  • 2 soğan
  • 4 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 havuçKekik
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Tane karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı balık suyu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Kiremitte Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levreği temizleyip yıkayın ve ikiye açıp ortasındaki kılçığını alın. Kiremit kabı yağlayın.
  • Soğanı soyun, halka halka doğrayıp kiremite yayın. Üzerine balığı yerleştirip kekik ve kırmızı pulbiber serpin.
  • Beşamel sos için; tereyağını tavada kızdırıp unu kavurun. Süt ve balık suyunu ekleyip hızla karıştırın.
  • Kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın. Beşamel sosu balığın üzerine dökün. 
  • Domates ve havucu dilimleyip balığın kenarına yerleştirin. Sosun üzerine sivri biberleri dizin.
  • Alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha fırınlayın.
  • Üzeri kızarınca tane karabiber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Beşamel yerine farklı soslar arıyorsanız, nefis balık soslarına göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.