ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KİREMİTTE LEVREK

KİREMİTTE LEVREK

1 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kiremitte levrek tarifi için malzemeler
  • 1 levrek balığı2 soğan4 sivri biber2 domates1 havuçKekik
  • kırmızı pulbiberTuz
  • tane karabiberBeşamel sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı unYarım su bardağı sütYarım su bardağı balık suyu2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniriTuz
Kiremitte levrek Nasıl Yapılır

 Levreği temizleyip yıkayın ve ikiye açıp ortasındaki kılçığını alın. Kiremit kabı yağlayın. Soğanı soyun, halka halka doğrayıp kiremite yayın. Üzerine balığı yerleştirip kekik ve kırmızı pulbiber serpin.

Beşamel sos için; tereyağını tavada kızdırıp unu kavurun. Süt ve balık suyunu ekleyip hızla karıştırın. Kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın. Beşamel sosu balığın üzerine dökün. 

Domates ve havucu dilimleyip balığın kenarına yerleştirin. Sosun üzerine sivri biberleri dizin. Alüminyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5-10 dakika daha fırınlayın. Üzeri kızarınca tane karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:10:39

Kaynayan suya bir kahve fincani sut koymak daha basarili bir sonuc verdi!

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.