ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KEREVİZ SAPINDA SUCUKLU BALIK ŞİŞ

Kereviz sapında sucuklu balık şiş

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kereviz sapında sucuklu balık şiş tarifi için malzemeler

  • 100 gr sucuk
  • 100 gr mezgit fileto
  • 100 gr orta boy karides
  • 2 patates
  • 2 sarı dolmalık biber
  • 120 gr brokoli
  • 2 kereviz sapı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 40 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Kereviz sapında sucuklu balık şiş Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan balık yemeklerine harika bir örnek. Bir tencereye patatesin üzerini geçecek kadar su aktarıp patatesi haşlayın. Kabuğunu soyup çatalla püre haline getirin. Sos tenceresinde tereyağını eritin. Patates püresini tuzla tatlandırıp tereyağına ekleyin ve karıştırın.

Brokolileri ayrı bir tencerede kaynar suyun içinde 3 dakika haşlayın. Daha sonra tavada zeytinyağı ile soteleyin.

Balık, sucuk ve biberi eşit boylarda kesip karideslerle birlikte kereviz sapına dizin. Üzerine karabiber serpip Izgarada 10-12 dakika pişirip, brokoli ve püre ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.