Kara Midye

Kara Midye
07 Haziran 2024

Kolay hazırlanışı ve doyurucu tadıyla sofralarınıza lezzet ve keyif katmaya hazır olan bu tarif, deniz ürünlerine olan tutkunuzu yeniden canlandıracak. Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan kara midye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kara Midye için

Malzemeler

  • 25 adet kara midye
  • 3 diş sarımsak
  • 100 gr arapsaçı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 70 gr tereyağı
  • 4/3 su bardağı su
Kara Midye

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsaklarımızı halka şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile beraber soteliyoruz. 
  2. Dışlarını iyice temizlediğimiz kara midyeleri ve suyumuzu ekleyip midyelerin ağzı açılıncaya kadar kaynatıyoruz. 
  3. Tereyağını ilave edip erittikten sonra arapsaçını ekleyerek servis ediyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo