ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KAĞITTA CEVİZ SOSLU BARBUN

Kağıtta ceviz soslu barbun

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kağıtta ceviz soslu barbun tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 barbun balığı
  • 1 soğan
  • 4 domates
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 defne yaprağı

Cevizli sos için

  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı krema
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Servis için

  • Roka

Kağıtta ceviz soslu barbun Nasıl Yapılır

Balıkları yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirin. Rendelediğiniz soğan ve domatesleri geniş bir kaba alın. Limon suyu, zeytinyağı, maydanoz ve defne yapraklarını ilave edip karıştırın. Domatesli sosu balıkların üzerine gezdirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Cevizli sos için beyaz peynir, ceviz, yumurta sarısı, nar ekşisi, krema, ezdiğiniz sarımsaklar, hardal ve sirkeyi geniş bir kaseye alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Balıkları yanında cevizli sos ve roka yaprakları ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.