Kağıtta Ceviz Soslu Barbun

Kağıtta Ceviz Soslu Barbun
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kağıtta Ceviz Soslu Barbun için

Malzemeler

  • 12 barbun balığı
  • 1 soğan
  • 4 domates
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 defne yaprağı

Cevizli sos için

  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı krema
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Servis için

  • Roka
Kağıtta Ceviz Soslu Barbun

Nasıl Yapılır

  1. Balıkları yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirin. Rendelediğiniz soğan ve domatesleri geniş bir kaba alın. Limon suyu, zeytinyağı, maydanoz ve defne yapraklarını ilave edip karıştırın.
  2. Domatesli sosu balıkların üzerine gezdirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  3. Cevizli sos için, beyaz peynir, ceviz, yumurta sarısı, nar ekşisi, krema, ezdiğiniz sarımsaklar, hardal ve sirkeyi geniş bir kaseye alın.
  4. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Balıkları yanında cevizli sos ve roka yaprakları ile sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo