ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KAĞITTA CEVİZ SOSLU BARBUN

Kağıtta Ceviz Soslu Barbun

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kağıtta Ceviz Soslu Barbun Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 barbun balığı
  • 1 soğan
  • 4 domates
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 defne yaprağı

Cevizli sos için

  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı krema
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Servis için

  • Roka

Kağıtta Ceviz Soslu Barbun Nasıl Yapılır?

  • Balıkları yağlı kağıt serili bir fırın kabına yerleştirin. Rendelediğiniz soğan ve domatesleri geniş bir kaba alın. Limon suyu, zeytinyağı, maydanoz ve defne yapraklarını ilave edip karıştırın.
  • Domatesli sosu balıkların üzerine gezdirin. Üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Cevizli sos için, beyaz peynir, ceviz, yumurta sarısı, nar ekşisi, krema, ezdiğiniz sarımsaklar, hardal ve sirkeyi geniş bir kaseye alın.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Balıkları yanında cevizli sos ve roka yaprakları ile sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.