ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİLİ EKMEK

Hamsili Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hamsili Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tuzlanmış hamsi
  • 600 gr pazı
  • Yarım demet taze soğan
  • 4 pırasa
  • 150 gr tereyağı
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 4 su bardağı su ya da süt
  • Tuz

Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün.
  • Pazıların saplarını kesin. Taze soğanları temizleyin. Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın.
  • Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mısır ununu bir kaba eleyin.
  • Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Dilerseniz, yemeye doyamayacağınız hamsi buğulama tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!