ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİLİ EKMEK

Hamsili Ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsili Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tuzlanmış hamsi
  • 600 gr pazı
  • Yarım demet taze soğan
  • 4 pırasa
  • 150 gr tereyağı
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 4 su bardağı su ya da süt
  • Tuz

Hamsili Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin. Bol suyla yıkayıp iyice süzün.
  • Pazıların saplarını kesin. Taze soğanları temizleyin. Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın.
  • Tereyağını küçük küçük doğrayın. Mısır ununu bir kaba eleyin.
  • Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun. Orta boy bir tepsiyi yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Dilerseniz, yemeye doyamayacağınız hamsi buğulama tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!