Hamsi Mücver

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hamsi Mücver
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsi Mücver için

Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 4 dal taze nane
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabak
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Közlenmiş kırmızıbiber
  • Nane yaprağı
Hamsi Mücver

Nasıl Yapılır

  1. Kabağı rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün. Maydanoz, un, dereotu, soğan, nane ve sarımsakları ince kıyıp kabağa ilave ederek harmanlayın.
  2. Temizlenmiş hamsileri ikiye bölüp karışıma ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin.
  3. Ayçiçeği yağını derin bir tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
  4. Közlenmiş kırmızıbiber ve nane yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo