ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİ MÜCVER

Hamsi Mücver

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi Mücver Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 4 dal taze nane
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabak
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Közlenmiş kırmızıbiber
  • Nane yaprağı

Hamsi Mücver Nasıl Yapılır?

  • Kabağı rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün. Maydanoz, un, dereotu, soğan, nane ve sarımsakları ince kıyıp kabağa ilave ederek harmanlayın.
  • Temizlenmiş hamsileri ikiye bölüp karışıma ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Ayçiçeği yağını derin bir tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
  • Közlenmiş kırmızıbiber ve nane yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!