ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ HAMSİ MÜCVER

Hamsi mücver

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamsi mücver tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 4 dal taze nane
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabak
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Közlenmiş kırmızıbiber
  • Nane yaprağı

Hamsi mücver Nasıl Yapılır

Tadına doyamayacağınız özel tariflerle enfes balık tabakları hazırlayın. Kabağı rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün. Maydanoz, un, dereotu, soğan, nane ve sarımsakları ince kıyıp kabağa ilave ederek harmanlayın.

Temizlenmiş hamsileri ikiye bölüp karışıma ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin.

Ayçiçeği yağını derin bir tavada iyice ısıtın. Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Közlenmiş kırmızıbiber ve nane yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.