ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINDA ANTEP FISTIKLI AÇIK DENİZ SOMONU

Fırında Antep Fıstıklı Açık Deniz Somonu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Antep Fıstıklı Açık Deniz Somonu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket açık deniz somonu
  • 5~6 kızarmış peksimet
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için

  • Haşlanmış (Havuç~brokoli~yeşil karnabahar)

Fırında Antep Fıstıklı Açık Deniz Somonu Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Balıklara tuz ve karabiber serpiştirip iki tarafına da fırçayla zeytinyağı sürün. Balıkları paket yapabilecek büyüklükte iki parça yağlı kağıt hazırlayın ve balıkları kağıtların üzerine alın. Kızarmış peksimetleri robotta kırıntı haline getirin. İri çekilmiş fıstık ve kekik ilave edip harmanlayın. Balıkların üzerine bolca serpiştirin. Kağıtları katlayarak paketleyin ve 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Kağıdın üzerini açıp balıklar kızarıncaya kadar biraz daha pişirin. Buharda pişirilmiş İglo Steamfresh (Havuç, brokoli ve yeşil karnabahar ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!